Протестът на земеделските производители  ще продължи и утре. Участниците в

...
Протестът на земеделските производители  ще продължи и утре. Участниците в
Коментари Харесай

Протестът на земеделските производители ще продължи и днес

Протестът на земеделските производители  ще продължи и на следващия ден. Участниците в диалозите в Министерския съвет бяха посрещнати със смесени усеща. Най-силно утвърждение срещна възбраната за импорт на слънчоглед, само че протестиращите считат, че не са изпълнени всичките им претенции, предава БНР. 

Протестиращите упорстват за цялостна възбрана на вноса:

" Въобще не ни удовлетворява това, което беше контрактувано. Ами това е следващата нелепост. Ние желаеме едно нещо - прекъсване на вноса на всички типове артикули от Украйна, до момента в който не се изкупи продукцията на българския пазар с цени не по-ниски от себестойността ".

" Много работи има, които не се извършват, които бяха заложени в нашите точки ".

" Мисля, че има измама в тази част, че се засяга единствено слънчогледа като просвета, която е проблематична и по този метод се цели да се отпратят зърнопроизводителите и животновъдите да останат без отбрана. Тях не ги пази нищо от тези решения, които са взети сега ".

" Ами да вземем за пример, за какво всички лаборатории на другите страни хванаха зърно с радиоактивни там, пестициди имаше, единствено нашите лаборатории в България не можаха да регистрират нито един ТИР, влезнал с такова зърно. Даже настояват, че било с по-добри качества от българското. Другото - какво вършим? Тровим си децата, нали? И в бъдеще какво ще стане с химикали, които идват? България ще бъде цялостна с ракови болести. Бъдете сигурни ".

Никой от протестиращите земеделци обаче не отговори през последни дни на въпроса: " Колко от неговата селскостопанска продукция е продал и на каква цена през последните няколко месеци (от май насам), когато Европейската комисия беше наложила възбрана за вноса на украинска селскостопанска продукция в пет страни, измежду които и България ".

Европейска комисия анулира възбраната на 15-и септември, откакто на 2-ри май наложи ограничавания върху вноса на украинска пшеница, царевица, рапица и слънчогледово семе, с цел да облекчи свръхпредлагането на зърно в България, Унгария, Полша, Румъния и Словакия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР